Web Analytics Made Easy - Statcounter

ارتباطات>رسانه و روزنامه‌نگاری - شهروندان ایرانی نزدیک به یک هفته پس از اجرای قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات ۱۷۷درخواست اطلاعات داده‌اند. سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات دوم خردادماه راه‌اندازی شد.

همزمان از فرم‌هاي درخواست اطلاعات نيز در همين سامانه به آدرس foia.iran.gov.ir رونمايي شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قانون آزادي اطلاعات در بيشتر از 60كشور دنيا به اجرا درآمده و آنچنان كه حسين انتظامي، دبير كميسيون انتشار و دسترسي آزاد در زمان رونمايي از اين سامانه اعلام كرد كه همه‌گير شدن اين قانون راه مبنايي مبارزه با فساد در كشور است.

دبيرخانه كميسيون انتشار و دسترسي آزاد به اطلاعات در گزارش خود از 6 روز ابتدايي راه‌اندازي سامانه انتشار و دسترسي آزاد به اطلاعات اعلام كرده 177درخواست از سوي شهروندان در اين سامانه ثبت شده است. تاكنون 16دستگاه دولتي در ارتباط با اين سامانه براي ارائه اطلاعات به مردم اعلام آمادگي كرده‌اند. همه اين دستگاه‌ها براساس گزارش دبيرخانه كميسيون از طرف مردم درخواست اطلاعات داشته‌اند.

در ميان آنها وزارت كار، تعاون و رفاه اجتماعي با 26درخواست در صدر قرار دارند و بعد از آن بانك مركزي در رتبه بعدي قرار گرفته است. وزارت امور خارجه نيز در انتهاي اين فهرست با يك درخواست اطلاعات از سوي مردم مواجه بوده است. در عين حال گزارشي از پاسخ اين دستگاه‌ها به درخواست اطلاعات مردم ارائه نشده است.

براساس قانون آزادي اطلاعات دستگاه‌ها ۱۰روز مهلت دارند به اطلاعات مورد نظر شهروندان پاسخ بدهند و درصورتي كه اين زمان به تأخير بيفتد، شهروندان مي‌توانند در همين سامانه، شكايت خود را ثبت كنند تا از طريق كميسيون انتشار و دسترسي آزاد به اطلاعات پيگيري شود. مطابق آيين‌نامه اجرايي اين قانون تمامي پاسخ‌هاي دستگاه‌ها به شهروندان، همزمان در سايت نيز منتشر خواهد شد؛

مگر اينكه حاوي اطلاعات شخصي باشد.

قانون انتشار و دسترسي آزاد به اطلاعات سال 88به تصويب مجمع تشخيص مصلحت نظام رسيد و آيين‌نامه‌هاي اجرايي آن در فاصله پاييز سال93 تا پايان تابستان سال 94به تصويب رسيد. با اين حال اجراي عملي اين قانون مشروط به راه‌اندازي سامانه انتشار و دسترسي آزاد به اطلاعات مانده بود. اين سامانه «مجراي اصلي اعمال قانون انتشار و دسترسي آزاد به اطلاعات» است.

براساس يكي از مفاد آيين‌نامه اجرايي ماده 8قانون انتشار و دسترسي آزاد به اطلاعات كه شهريورماه سال 94به تصويب هيأت وزيران دولت يازدهم رسيد وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات مكلف بود سامانه الكترونيكي متناسب با حجم درخواست‌ها و پاسخ‌ها را ظرف يك‌سال از تاريخ لازم‌الاجرا شدن اين آيين‌نامه، طراحي و پس از تأييد كميسيون مذكور، به‌صورت آزمايشي اجرا كند.

اين سامانه پس از 3سال به‌صورت رسمي، مجراي اصلي اعمال قانون انتشار و دسترسي آزاد به اطلاعات خواهد بود. آمار رسمي، آيين‌نامه‌ها و ضوابط، اطلاعات قراردادها، اختيارات و وظايف مأموران ارشد دستگاه، اسناد و مكاتبات اداري، روش‌ها و مراحل ارائه خدمات سيستم به جامعه، انواع اطلاعات نگهداري شده و آيين‌نامه دسترسي به آنها ازجمله مواردي است كه مردم مي‌توانند براي دسترسي آنها درخواست خود را ثبت كنند.

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۹۳۳۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتشار موجودی «حساب سایر منابع رسوب شده» دستگاه‌ها

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، به نقل از روابط عمومی دیوان محاسبات کشور، بر اساس اطلاعات پایگاه جامع مالی و در راستای نظارت برخط پایش عملکرد بودجه و نظارت بر جریان منابع رسوب شده برخی از دستگاه‌های اجرایی، برای ارزیابی عملکرد و حسابرسی منابع برای شفافیت و انضباط مالی، بررسی‌های دیوان محاسبات کشور در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ حاکی از رسوب حساب سایر منابع سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها بابت وجوه مندرج در قانون مالیات بر ارزش افزوده به مبلغ ۱۱ همت، حساب ملی پیشرفت و عدالت مرتبط با وزارت امور اقتصادی و دارایی به مبلغ ۵/۸ همت، سازمان منابع هدفمندی یارانه‌ها بابت منابع مرتبط با بند (ص) تبصره یک قانون بودجه سنواتی ۵/۳ همت، حساب تمرکز وجوه عوارض ارزش افزوده مرتبط با امور مالیاتی مودیان بزرگ به مبلغ ۲/۶ همت و حساب پرداخت عوارض شهرداری‌ها و دهیاری‌ها اداره کل امور مالیاتی استان خوزستان به میزان ۲/۴ همت است.

تصمیم گیری به موقع متولیان امر در توزیع و استفاده از این منابع برای خدمت رسانی به ملت شریف ایران به ویژه استان‌های محروم کشور مورد تاکید دیوان محاسبات کشور است.

دیگر خبرها

  • راه اندازی مرکز سامانه الکترونیکی ارتباطات مردمی با دولت در قم
  • پایان کار پایانه شرق در تهرانپارس تا پاییز/ پایانه جدید خرداد افتتاح می‌شود
  • ثبت نام کلاس اولی‌ها از امروز + آدرس سامانه
  • انتشار موجودی «حساب سایر منابع رسوب شده» دستگاه‌ها
  • ایمن‌ترین پیام‌رسان‌های جهان/ چگونه امنیت پیام‌رسان‌ها را بالا ببریم؟
  • دسترسی بزرگراه همت غرب تا خرداد سال جاری به بهره‌برداری می‌رسد
  • بهره‌مندی ۵۸۰ خانوار روستایی خراسان جنوبی از اینترنت پرسرعت
  • روند تعویض شناسنامه در استان بوشهر تسریع می‌شود
  • استانداردسازی آدرس‌های اماکن از طریق سامانه ملی جی نف
  • فرانسه بی‌اخلاقی در صنعت فیلم را جدی گرفت/ تشکیل یک کمیسیون دولتی